3D Scanning is een tijd- en kostende besparende manier van inmeten voor Architectuur, 3D infra en grote betonnen of stenen constructies. Gebaseerd op het scanmodel zijn er veel mogelijkheden zoals een Digital Twin, Pointcloud, 3D CAD Model..


360 Totaal scant met de Matterport Pro 3 LiDAR camera een Pointcloud en de unieke Matterport Digital Twin.


De nauwkeurigheid van de Matterport Pro 3 LiDAR scanner is niet zo nauwkeurig als laserscanners uit het hogere segment maar ‘goed genoeg voor de meeste gevallen’ en creëert als enige LiDAR scanner gelijktijdig een nauwkeurige en meeslepende Digital Twin van elke ruimte.

Onze Matterport Digital Twin is altijd en overall in de cloud beschikbaar.

De mogelijkheden met een Matterport Digital Twin zijn eindeloos, informatie tags, foto’s, video’s, metingen, linken, documenten, tekeningen enz.. Dit is mogelijk voor meerdere groepen gebruikers met voor iedere groep zijn eigen informatie deling en toegang binnen het zelfde model. De 360 graden tour in onze Digital Twin is ongeëvenaard goed en biedt vele extra mogelijkheden zoals met uw klanten of collega’s over de hele wereld virtueel te communiceren, ook kunt een video call afspraak maken met een klant of een groep voor een virtuele rondleiding via ons eigen video call system of bijvoorbeeld Teams. Verder kunnen er onbeperkt zeer goede 2D foto’s uit 3D tour worden gedownload waarbij u de compositie zelf kunt bepalen. Onze Digital Twin is altijd en overall in de cloud beschikbaar. Binnenkort kunt u ook optioneel via een app  toegang tot drie dimensies via ons digital twin-scanproces: digitaal, VR en AR. Zeer geschikt om klanten via een VR bril de Digital twin te tonen. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden. Maak eens een virtuele rondwandeling in onze onderstaande Digital Twin van de NIZO Ede om het zelf te beoordelen.


Nauwkeurigheid Matterport Pro 3 LiDAR Scanner

De nauwkeurigheid van de Matterport Pro 3 is: ±20 mm op 10 m.
Als u een hogere nauwkeurigheid nodig heeft kunnen we Matterport Pro 3 scan combineren met de Leica BLK360: ±6 mm op 10 m.

Matterport add-ons


Van scan model naar 3D model.

Wij kunnen het scan model omzetten naar een 3D Model voor software gebruik naar keuze zoals AutoCAD, ArchiCAD, SketchUp, Archline, Vectorworks, Microstation.. Wij besparen u veel tijd en kosten.
Matterport naar ..

AutoCAD, ArchiCAD, SketchUp, Archline, Vectorworks, Microstation enz..


Matterport naar floorplan

360 Totaal’s biedt op maat gemaakte plattegronden en verhogingen in bewerkbare CAD- en pdf-indelingen. 360 Totaal’s Premium Matterport naar CAD plattegrond conversiediensten kunnen worden aangeboden aan architecten, bouwbedrijven en eigenaren voor nauwkeurige as-built documentatie. Matterport naar plattegrond conversieservices kunnen worden aangepast volgens de normen van de klant en kunnen hoogte- en doorsnede tekeningen bevatten volgens de vereisten.


Matterport naar Archicad

360 Totaal biedt Matterport scan-naar-ARCHICAD-conversieservices tegen een zeer redelijke prijs met veel details. We gebruiken de nieuwste technologie om de pointcloud .xyz om te zetten naar een gedetailleerde 3D ArchiCAD.


Matterport naar BIM

360 Totaal’s Matterport naar BIM-conversieservices produceert nauwkeurige BIM-, 3D-modellen en 2D-tekeningen (plattegronden, verhogingen en doorsneden) met een nauwkeurigheid van +/- 5 mm tov de pointcloud.


Interesse of een vraag? Gratis demo? Neem contact met ons op, we reageren snel!